Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Agenda
Agenda
JUNI
Play-offs Heren 1 - Zoetermeer Heren 1
Datum: wo 7   20:30 - 22:30
Locatie: Veld 1
Memo: Heren 1 neemt zeer lastige Groningse horde in de play offs!
Het eerste drieluik stond de afgelopen dagen op het programma voor Heren 1. Na een spetterende 4-2 winst voor Heren 1 thuis op woensdag avond tegen GHBS uit Groningen stond de 'return' afgelopen zaterdag op het programma. Al vroeg vertrokken de mannen zaterdag ochtend voor de lange reis naar Groningen. Met een opperbeste stemming in de auto's zou het klusje wel geklaard gaan worden .... immers dit kon niet meer fout gaan. Het zou echter heel anders gaan lopen.
Forescate Heren 1 was nog steeds aan het acclimatiseren aan het kurk droge veld, de toeschouwers, de kleedkamer barakken, de lange auto rit etc. etc. Kortom, de wedstrijd was al lang en breed begonnen toen een aantal spelers zich pas goed en wel beseften dat het score bord 3-1 voor Groningen aangaf. Een complete deceptie volgde na afloop.
Er zou toch 'makkelijk' gewonnen gaan worden na de hockey show op woensdag avond? Uit en thuis wedstrijden zijn in de 1e klasse twee werelden van verschil zo bleek maar weer. Vanuit de statistieken bleek dit al, GHBS is oppermachtig en ongeslagen op haar eigen veld met 9 winstpartijen en 1 gelijk spel dit seizoen. Voor elk team is de lange reis naar Groningen zeer lastig.  
Een alles beslissende wedstrijd moest daarom op zondag gespeeld worden wederom op het Groningse veld. Na een goede nachtrust in een naburig hotel welke is bekostigd door de Forescate funding actie werden de mannen wakker om de zaterdag kater weg te spoelen en zich maximaal op te peppen. Het team stond voor een duidelijke keuze; winnen of het (geweldige) seizoen vroegtijdig afsluiten. De keuze was aan Heren 1.
Met wervelend spel was de metamorfose compleet ... waar zaterdag geen enkele bal werd gestopt was dit zondag niet het geval. Na 3 kwarten stond het 0-3 voor Heren 1 met goals van Derek 2 maal en Ruben en was er geen enkel vuiltje aan de lucht en was de woensdag avond vorm weer helemaal terug. Toch werd het zeer onnodig spannend aan het einde van het 3e kwart vanwege een gele kaart en 10 minuten een ondertal situatie. Plots stond het 2-3 met nog 7 minuten te gaan waarbij de Groningse supporters over veel zangtalenten bleken te beschikken, een echte heksenketel als gevolg.
Heren 1 besloot als team op te staan en het seizoen te verlengen en hield kranig stand weliswaar met enig kunst en vliegwerk waar de talloze meegereisde supporters (sommigen voor de 2e maal dit weekend) het bijna niet meer konden aanzien van de spanning. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading groot. Winst en door naar een allesbeslissende drieluik tegen de nummer 10 van de Overgangsklasse Zoetermeer. 
Finale Nu Heren 1 zover is gekomen staat het absolute slot- en spektakelstuk voor aankomende woensdag (thuis, 20.30 uur), zaterdag (uit, 16.00 uur) en bij een gelijke stand zondag (thuis, 16.00 uur) op het programma. Tegenstander is streekgenoot MHC Zoetermeer H1, die als 10e eindigde in de overgangsklasse en vorig jaar promoveerde uit de eerste klasse.
Hoe de wedstrijden ook mogen verlopen, heeft Heren 1 laten zien dat zij als team tot heel veel in staat zijn met dit seizoen een 2e plaats in de reguliere competitie achter de terechte kampioen Roomburg en een zaalkampioenschap 1e klasse. Een absoluut geweldig seizoen tot dusver!
Wij verwachten dat het om 20.30 uur op woensdagavond 7 juni heel, maar dan ook heel druk zal zijn op ons Sportpark Adegeest, dus kom vroeg voor een goede plaats! Vorige week waren er thuis tegen GHBS al meer dan 500 toeschouwers en dat zullen er tegen Zoetermeer alleen maar meer zijn. Dit mag niemand met een blauw kloppend hockeyhart missen waarbij de grote vraag is: 
Gaat Heren 1 na 25 jaar weer naar de Overgangsklasse? Gaat het ze lukken de oude tijden te laten herleven op sportpark Adegeest? Gaat het  ons Heren 1 lukken, na de Groningse veldslag die veel energie heeft gekost, te stunten en ook de mannen uit Zoetermeer te verslaan? 
Woensdag avond 7 juni, 20.30 uur. TOT DAN! Dit mag niemand (jong/oud, vrijwilliger, familie, sponsor of gewoon liefhebber) missen.
Afsluiting seizoen en lustrumjaar
Datum: za 10   17:00 - 23:45
Locatie: Geen locatie ingevoerd.
Memo: Beste leden,
 
Reserveer nu je teamtafel voor de traditionele BBQ op zaterdag 10 juni a.s. om 17.00 uur! We sluiten met elkaar dit bijzondere lustrumjaar en seizoen af. We pakken nog één keer uit: de parkeerplaats zal, net als tijdens het lustrumweekend, op en top zijn ingericht met bbq’s, buitentap, muziek en een frietkar. De DJ draait en er zal een surprise act komen!
 
Iedereen is welkom, ook alle senioren, veteranen, trimmers en vrienden van. Wil je niet bbq’en, kom dan gezellig borrelen en mee feesten
 
De kosten voor de bbq bedragen €10,- per persoon. Inbegrepen zijn; vlees, stokbrood, sausjes, aankleding en vermaak. Bij de frietkar kun je zelf een puntzakfriet kopen. Heb je trek in een lekkere salade? Stem dan binnen je team af wie een salade wil maken.
 
Het is de bedoeling dat je binnen je team inventariseert wie er mee willen doen met de barbecue. Is het lijstje compleet, geef je dan gezamenlijk op via de coach/manager/aanvoerder. Of geef je op als ‘losse groep’. Doe dit vóór 1 juni a.s. Ouders, broertjes en zusjes kunnen zich uiteraard ook inschrijven.
 
Opgeven kan via www.mhcforescate.nl/barbecue
 
Tijdens deze avond zullen ook de kampioenen van dit seizoen worden gehuldigd.
 
Wij hopen op veel teams, mooi weer en een prachtige afsluiting van het seizoen en lustrumjaar! Kortom, dit wil je echt niet missen dus geef je snel op! 
 
Tot de 10e!
 
De Lustrumcommissie
Reserve Sportdag Vlietland Bovenbouwklassen
Datum: di 13   07:00 - 16:00
Locatie: Clubhuis,Veld 1,Veld 2,Veld 3
Memo: Reserve-dag Sportdag Vlietland College Bovenbouwklassen, voor geval dat oorspronkelijke geplande sportdag op 6 juni niet doorgegaan is.
Op gehele complex velden 1,2,3 en clubhuis.
Forescate Familie Hockey Toernooi
Datum: za 24   09:00 - 20:00
Locatie: Clubhuis,Veld 1,Veld 2
Memo: Inschrijving Forescate Familie Hockey Toernooi ‘Hockeywood’ is geopend!
 
In navolging van vele succesvolle edities organiseert Forescate op zaterdag 24 juni wederom het bekende familie hockeytoernooi. Dit jaar staat in het teken van Hollywood. Het clubhuis en de omliggende velden worden omgebouwd tot een ware filmset, waar jij met je team de hoofdrol in speelt.
 
Gedurende de dag zijn er naast de gebruikelijke wedstrijden tal van activiteiten, zoals een snelheidsmeter en een behendigheidsparcour. Ieder team maakt daarmee kans op mooie prijzen en misschien wel die felbegeerde Oscar als overall winnaar van deze editie.
 
Stel een team samen (max. 15 deelnemers per team waarvan min. 7 kinderen) en schrijf je voor 11 mei in via e-mail: [email protected] met je teamnaam en aantal personen.
 
De kosten per team zijn €225 incl. lunch, snacks en gezelligheid.
Namens de organisatie van Hockeywood 2023
Marie-Louise & Robin, Thomas & Merel, Ilse & Robbert en Chris & Simone
JULI
Keepersclinic
Datum: za 1   10:00 - 12:00
Locatie: Veld 1
Memo: 🥅 Keepersclinic 🏑
Op zaterdag 1 juli van 10:00 tot 12:00 uur is er een keepersclinic! 💙 De clinic is voor alle jeugdleden die (nog) geen vaste keeper zijn, maar willen uitvinden of ze keepen leuk vinden.
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar [email protected]. 😊
*Graag een eigen uitrusting regelen, als dit niet lukt graag melden in het mailtje.
Regiofinale Shoot-outs op Forescate
Datum: za 1   12:30 - 17:00
Locatie: Veld 2,Veld 3,Veld 1
Memo: Dit jaar komen de club-kampioenen "SHOOT-OUTS" van alle clubs uit ons district weer op Forescate bij elkaar om de regionale kampioenen te kunnen worden.
Dit jaar op 1 juli !

Een "shoot-out"is een geweldige krachtmeting voor keepers en spelers, en altijd een leuke dag vol spanning en sensatie.


Bovenlander hockeykamp op Forescate !
Datum: ma 10 - wo 12   07:00 - 17:00
Locatie: Veld 2,Veld 3
Memo: Bovenlander hockeykamp op Forescate !

Zie eerdere site-bericht:
https://mhcforescate.nl/site/default.asp?Option=51&NewsID=4853