Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Heren 1 toont kwaliteit in oefenwedstrijd

Ondanks de nederlaag vorige week bij Alphen was MHC Forescate Heren 1 nog steeds de koploper in de Tweede Klasse A. Om de zure smaak van de nederlaag weg te spoelen, speelden de heren donderdag 2 november een oefenwedstrijd tegen Eersteklasser Zoetermeer, en deze werd op eigen veld met 2-1 gewonnen. Genoeg vertrouwen dus voor de competitiewedstrijd thuis tegen Athena, die met hun 11e plaats onderaan de Tweede Klasse stonden.

 

Forescate begon direct fel aan de wedstrijd en had een duidelijk veldoverwicht. Maar door het lage baltempo was het lastig om kansen te creëren tegen de stugge verdediging van Athena. Forescate had het balbezit en kwam vrijwel niet in de problemen. Een snelle spelverlegging van links naar rechts kwam terecht bij Tomas Poggio. Hij stuurde met een afgemeten pass langs de lijn Yannick van der Haas weg, die op zijn beurt goed naar binnen sneed en over de achterlijn de cirkel binnenkwam. Van der Haas behield het overzicht en passte de bal naar de vrijstaande Chris van Ostaijen, die de bal strak in de linkerhoek tikte, 1-0 voor Forescate en de eerste goal van het seizoen voor Ostaijen. 

 

Na de 1-0 begon de wedstrijd iets rommeliger te worden van beide kanten. Passes werden onnodig ingeleverd, kleine overtredingen werden over en weer gemaakt, en op twee strafcorners na werden er geen kansen meer gecreëerd. Hierdoor ging Forescate rusten met een verdiende 1-0 stand.

 

De tweede helft begonnen beide ploegen een stuk feller, maar het was wederom Forescate dat voornamelijk de bal had. Het baltempo lag een stuk hoger en daarmee kwam er ook meer spanning in de wedstrijd. Enkele tijdstraffen aan beide kanten resulteerde niet in doelpunten, maar de intentie van beide ploegen was duidelijk, op zoek naar een doelpunt.

 

Forescate stond in deze fase erg goed te verdedigen, Athena kwam dan ook niet ver op de Voorschotense helft. Een goede onderschepping van Van der Haas leidde het 2e doelpunt van de middag in. Hij onderschepte de bal op eigen helft en versnelde over de linkerkant langs twee verdedigers van Athena. Met een afgemeten backhandpass wist hij Tomas Poggio te bereiken die helemaal vrij stond op de kopcirkel. In zijn aanname legde hij de bal perfect klaar voor zichzelf en met een vlammend schot in het dak van het doel zorgde hij ervoor dat Forescate op een comfortabele 2-0 voorsprong kwam. 

 

 De slotfase leverde nog enkele grote kansen op voor Forescate, maar deze troffen geen doel. Athena wist nog een paar strafcorners te halen, alleen het was doelman Kevin Segeren die zijn doel schoon wist te houden. Het slotakkoord van de middag was voor Derek de Leeuw. Een rebound van de doelman van Athena kwam precies in de stick van De Leeuw. Zijn eerste schot werd nog gekeerd door de doelman, maar zijn 2e schot met zijn backhand was de doelman te machtig. Hierdoor kwam Forescate op een 3-0 voorsprong, en was de wedstrijd gespeeld. Forescate blijft dankzij deze overwinning koploper van de Tweede Klasse A.

 

Komend weekend staat er een dubbelweekend op het programma. Op vrijdag 10 november speelt Forescate om 20:30 uur thuis voor de beker tegen de Terriërs. Deze ploeg wist in de eerste competitiewedstrijd te winnen van Forescate en staat momenteel 4e in de competitie. Dit lijkt dus de uitgelezen mogelijkheid op revanche voor de mannen uit Voorschoten. Op zondag de 12e speelt Forescate om 14:45 uur uit tegen Purmerend. Deze ploeg staat momenteel op de 10e plaats van de competitie, maar maakt het de tegenstanders iedere week moeilijk. Het beloofd dus een spannend weekend te worden voor de mannen van Rutger den Hartog.   

  

 

 Foto's Ad de Gruiter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

terug naar vorige scherm