VACATURE: MANAGER HTZ MHC Forescate

Het Bestuur van MHC Forescate is op zoek naar een enthousiaste manager HockeyTechnische Zaken (HTZ) die vorm wil geven aan het vernieuwde HTZ-beleid van de vereniging.

Over de club

MHC Forescate is een hockeyvereniging voor inwoners van Voorschoten en omgeving van alle leeftijden, waar leden zich kunnen ontplooien op hockey-technisch en sociaalmaatschappelijk vlak.

Onze kernwaarden zijn:

·Sociaal voor iedereen en de omgeving;
·
Respectvol door sportief en positief met elkaar om te gaan;

·
Gericht op ontwikkeling door persoonlijke groei en samenwerking te stimuleren.

MHC Forescate heeft ruim 1300 leden en beschikt over 2 watervelden, 1 semiwaterveld, 1 zand-ingestrooid kunstgrasveld en een klein oefenveldje. In de zomer van 2016 zijn de velden 1 t/m 3 vernieuwd.

Over het HTZ-beleid

Er wordt gewerkt aan een herkenbare speelstijl voor alle jeugdteams van MHC Forescate.
Vanaf de jongste jeugd zal in de toekomst worden getraind en gecoacht in deze stijl op basis van een, nog verder in te vullen doorlopend leerplan.

Per jeugdlijn is een lijntrainer verantwoordelijk voor de trainingen van de hele lijn. Het opleiden en begeleiden van de trainers is een vast onderdeel van het takenpakket van de lijntrainer. De manager HTZ is verantwoordelijk voor de aansturing, opleiding en begeleiding van de lijntrainers.

Het HTZ-beleid heeft als belangrijkste uitgangspunten:

·MHC Forescate wil met alle teams op het hoogst haalbare en passende niveau spelen. Ontwikkeldoelstellingen zijn daarbij leidend in de overtuiging dat resultaat vanzelf volgt;
·
Begeleiding en opleiding van spelers, coaches en (lijn)trainers zijn gericht op individuele ontwikkeling in brede zin;

·
Wij zijn van mening dat onze spelers door het verzorgen van trainingen, het fluiten van wedstrijden en soms het coachen van jeugdteams een bijdrage levert aan de persoonlijke ontwikkeling, niet alleen op hockey-technisch vlak maar ook op het sociaal vlak.

Rol Manager-HTZ:

We zijn op zoek naar een gedreven manager HTZ die verdere invulling wil geven aan het (vernieuwde) beleid. De aanstelling is parttime. De manager HTZ richt zich primair op het verbeteren van het hockeyniveau voor alle leden en heeft de opdracht om hockey technische zaken vorm te geven, te waarborgen en uit te bouwen voor de jongste jeugd tot aan de senioren.

De manager HTZ ondersteunt het bestuur bij het ontwikkelen van het hockey-technische beleid en voert de daarbij behorende financiële verantwoording.
De manager HTZ zal in de praktijk communiceren met verschillende belanghebbenden zoals: (lijn)trainers, bestuur, commissies HTZ, de sporters (en hun ouders).

De manager HTZ is (eind)verantwoordelijk voor:

-Het invulling geven aan en uitvoeren van, het HTZ-beleid
-
Het opzetten en onderhouden van een doorlopend leerplan

-
Het opzetten van de daarbij behorende opleidingsstructuur met lijntrainers

-
Het bevorderen van de competentieontwikkeling

-
Het bewaken van de voortgang en de kwaliteit van het HTZ-beleid

-
Het opzetten van en gedurende het jaar indien nodig aanpassen (of tijdelijk wijzigen) van een trainingsschema voor veld en zaalperioden.

-
Het aantrekken en begeleiden van trainers en lijntrainers (binnen het gestelde budget)

De Manager HTZ legt primair verantwoording af aan het bestuur. De manager HTZ werkt daarnaast zelfstandig in overleg met het bestuur en de verantwoordelijke commissies aan het ontwikkelen van het hockey technisch beleid. Hij/zij vervult een belangrijke rol als kwaliteitsbewaker van de hockeyactiviteiten van Forescate.

De Manager HTZ bevordert een klimaat van onderling vertrouwen en heeft oog voor de verhoudingen tussen het bestuur, het hockey-technisch kader en de leden. Om de verschillende belangen te kunnen waarborgen is hij/zij zelf geen trainer/coach van enig team.

Gevraagde competenties

Voor het optimaal invullen van de bovengenoemde taken en verantwoordelijkheden dient de manager HTZ tenminste te beschikken over de volgende competenties:

-Vakbekwaamheid;
Resultaatgerichtheid;

Organisatie sensitiviteit;

Samenwerken;

Plannings- en organisatievaardigheden;

Delegeren en voortgang bewaken;

Sociabiliteit.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over de invulling van de vacature of voor insturen van uw sollicitatie kunt u terecht bij Martijn Schoonhoven (voorzitter MHC Forescate).

Bijlage: vacature manager HTZ - versie 5.pdf