Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Wedstrijdverslagen MHC Forescate D1 – Dopie D1
Zondag 10 juni speelden de dames van MHC Forescate hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Dopie kwam op bezoek en die stonden na 21 wedstrijden met 1 punt onderaan de ranglijst. Op papier geen probleem voor de Voorschotense formatie…

Forescate begon niet goed aan de wedstrijd. De dames uit Delft konden makkelijk mee hockeyen en Forescate slaagde er niet in om het spel te maken. Dopie had meer kansen en was feller op alle fronten. Het liep niet bij de thuisploeg en Dopie maakte hier goed gebruik van. Na 20 minuten wisten zij dan ook de openingstreffer te maken vanuit een strafcorner: 0-1.
 Forescate wist ook na dit doelpunt de wedstrijd niet naar zich toe te trekken. De dames uit Voorschoten kregen wel wat strafcorners, maar de keepster van Dopie hield haar doel schoon. Na 35 minuten zochten beide teams de kleedkamer op. Na de rust wist Dopie niet tot nauwelijks meer op de helft van Forescate te komen. Forescate creëerde corner na corner, maar de bal wilde er niet in. Met nog 20 minuten op de klok was het bijna raak. Milou Raap sloeg hard op het doel met haar backhand, maar de tip-in van Chloë van Vliet bleef op de lijn liggen. De Blauwhemden voelden dat zij dichtbij de gelijkmaker waren, maar misten de échte scherpte in de cirkel. Twaalf minuten voor tijd kreeg Forescate dé ultieme mogelijkheid om de 1-1 te scoren vanuit een strafbal. Helaas rolde de bal verkeerd van de stick van Milou Raap, waardoor de keepster van Dopie de bal makkelijk kon tegenhouden. De tijd tikte door en de frustratie werd alsmaar groter bij de dames uit Voorschoten. Twee minuten voor tijd belandde de bal in de stick van Esther van Zonneveld. Zij bleef koel en wist de gelijkmaker te scoren: 1-1. Forescate kreeg hoop en bleef doordrukken. Het harde werken resulteerde in een strafcorner. De scheidsrechters hadden al afgefloten, dus dit was de laatste kans van de wedstrijd. Een variant werd door de keepster niet goed weggewerkt, waardoor de bal bij Chloë van Vliet terecht kwam die bij de tweede paal stond. Zij sloeg de bevrijdende 2-1 binnen. Vreugde en opluchting aan de kant van Forescate, want Dopie maakte het de Voorschotenaren niet makkelijk. 
Aangezien de ‘concurrentie’ punten liet liggen, is Forescate zeker van plek 6 met nog 1 wedstrijd te spelen. De dames kwamen de winterstop uit als nummer 9, dus zij mogen trots zijn met deze plek. De heren wisten na de wedstrijd van de dames promotie naar de 1e klasse binnen te slepen. Beide vlaggenschepen spelen volgende week hun laatste wedstrijd van het seizoen. Dames 1 speelt om 12:45 uur uit tegen nummer 4 Pollux en Heren 1 reist af naar medekoploper Overbos. Aanvang van die wedstrijd is 14:45 uur.
 
 

terug naar vorige scherm