Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
In actie voor Support Casper, voor onderzoek tegen alvleesklierkanker

Forescate zet zich deze maand in voor Support Casper, de campagne van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker.
November is internationaal Alvleesklierkanker Awareness Maand met op 19 november Wereld Alvleesklierkanker Dag. Meer aandacht voor deze ziekte is nodig, want deze desastreuze vorm van kanker kost in Nederland dagelijks aan acht mensen het leven. De standaard behandelingen bieden vaak geen uitkomst, waardoor 93% van de mensen die de diagnose krijgt al binnen een half jaar sterft.

 

Om geld in te zamelen voor de voortgang van het baanbrekende onderzoek dat Support Casper mogelijk maakt, heeft onze club een eigen digitale collectebus aangemaakt waarmee we virtueel langs uw deuren komen. Er is een bijzondere verbinding tussen Forescate en Support Casper. Niet alleen is de stichting mede ontstaan door het overlijden van een van onze leden aan alvleesklierkanker, maar ook zijn onze (oud)leden Sjoerd Zwanenburg en Robert den Brave drijvende krachten achter Support Casper.

 

Doneer voor onderzoek tegen alvleesklierkanker: Via: https://supportcasper.digicollect.nl/mhc-forescate

 

Over Support Casper

Er is grote vooruitgang geboekt in de behandeling van kanker, maar alvleesklierkanker is vooralsnog een doodvonnis. De vooruitzichten voor de jaarlijks circa 3000 patiënten zijn slecht en de overlevingskansen gering. Professor Casper van Eijck, al dertig jaar als specialist verbonden aan het Erasmus MC, heeft het tot zijn missie gemaakt een behandeling voor de ziekte te vinden. Sinds 2015 voert de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker de campagne ‘Support Casper’ om het baanbrekende onderzoek van Van Eijck te financieren en meer aandacht voor de ziekte te vragen. Doel is uiterlijk in 2030 een betaalbare behandeling voor elke patiënt te kunnen bieden. Tot dusver is €11 miljoen gedoneerd, waarmee achttien wetenschappers hard werken aan een behandelmethode. En met resultaat: viro-immunotherapie lijkt veelbelovend. Zie voor meer informatie www.supportcasper.nl.

 

 

 
 

terug naar vorige scherm