Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Wedstrijdverslag Schiedam H1 – Forescate H1

Zondag 18 september 2022, de tweede speelronde van het seizoen 2022-2023 van de 1ste klasse stond op het programma. Zo mocht Forescate Heren 1 het regenachtige Schiedam bezoeken.

 

Na de overtuigende 7-1 zege die afgelopen week op Overbos H1 werd geboekt, stonden de mannen van Forescate heren 1 deze zondag voor een zwaardere opgave. Schiedam heren 1, een top 5 club de laatste jaren met ambitie voor promotie. De mannen van Forescate heren 1 wisten dat er een moeilijke opgave te wachten stond. De afgelopen jaren wist Forescate heren 1 namelijk niet te winnen van Schiedam. Vorig jaar eindigde het duel tussen de clubs na een 2-0 voorsprong voor de mannen van Forescate in een 2-2 eindstand.

 

De weersvoorspelling was dat er tijdens de warming-up een kleine bui zou overwaaien en dat het de rest van de wedstrijd droog zou blijven. Helaas ging dit anders dan voorspeld. Het fluitsignaal ging en de mannen waren begonnen. Het regende erg hard maar dit maakte de mannen van Forescate niks uit. Na een strafcorner die Forescate tegen kreeg, werd er snel gecounterd en werd er een strafcorner aan de andere kant gehaald. Met strafcornerspecialist Derek Neijzen die weer terug is in het oude ritme, wist Derek binnen 5 minuten de 0-1 op het scorebord te zetten. Na 8 minuten spelen bepaalde de arbitrage om het spel stil te zetten en een pauze in te lassen door het door de regen onbespeelbare veld.

 

Nadat de regen was opgehouden en het veld weer bespeelbaar was, kon er weer verder worden gespeeld. Forescate Heren 1 begon ditmaal scherper aan de wedstrijd en begon meer kansen te creëren. In het tweede kwart bleef Forescate het eigen spel spelen. Na een gehaalde strafcorner mocht de specialist weer aantreden. Hij liet deze kans niet onbenut en maakte zijn 2e van de dag. Met een 0-2 op het scorebord gingen de mannen de rust in.

 

Het begin van de 2ehelft was weer een goede start. Ze begonnen steeds meer gestructureerd te hockeyen en gaven weinig kansen weg. Na 10 minuten in de 2 helft wist Tycho Engelen na een mooi combinatiespel de bal in het doel te werken. In het 4ekwart gingen de mannen gewoon door met het spelen van hun eigen spel en kon Derek Neijzen wederom aantreden voor een strafcorner die hij weer erin wist te slepen. Door een onoplettende fout van het team wist Schiedam toch een eredoelpunt te maken maar dat kon de pret niet bederven aangezien de mannen met 1-4 op Schiedam wisten te winnen. Door de andere uitslagen in de poule staat Forescate op plek 1.

 

Volgende week staat er een mooie wedstrijd tegemoet tegen DSHC. Hierna volgt er Thé Dansant op de club dus zorg zeker dat u erbij bent.

 

Tekst: RJDT

Foto A.vd Meulen

 

  

 
 

terug naar vorige scherm