Jullie wedstrijdverslag in de krant?
Elke week verstuurt de communicatiecommissie wedstrijdverslagen van Heren 1 en Dames 1 naar de lokale media en plaatst de redactie deze op de website van MHC Forescate. Maar wat zou het leuk zijn als het verslag van jullie team dit keer in de krant en online staat!

Wij nodigen jullie uit om een wedstrijdverslag te maken en dat naar ons te mailen op het adres: [email protected]
Doe dit uiterlijk zondag om 18.00 uur zodat wij het op tijd kunnen doorsturen.
Wie weet staat jullie verslag dan die week wel in de krant?!

Tips voor het aanleveren van een artikel/wedstrijdverslag voor de krant:

• Houd het kort en bondig. rond de 300 woorden is meestal prima.
  • Schrijf een kort intro van ongeveer vijf zinnen (goede leidraad is antwoord op wie, wat, waar, wanneer en hoe. Bijvoorbeeld: Afgelopen zaterdag speelden de jongens van Forescate D2 een belangrijke wedstrijd tegen Alecto D3 op het nieuwe kunstgrasveld van Forescate).
  • Probeer te schrijven in een actieve vorm en vermijd (teveel)gebruik van de lijdende vorm ('we speelden een goede wedstrijd' klinkt vlotter dan 'we hebben een goede wedstrijd gespeeld')
  • Schrijf de rest van het verslag. Probeer af te sluiten met een 'conclusie'. Bijvoorbeeld: 'het was een spannende wedstrijd' of 'volgende keer gaan we winnen.'
  • Vermijd oordelen en opmerkingen over de tegenstander en/of de scheidsrechter.
  • Pas op voor reclameuitingen (kranten willen geen verborgen reclame).
  • Doe ook een voorstel voor een titel. De redactie van de krant is vrij om de titel (kop) te veranderen.
  • Sluit een leuke actiefoto (wedstrijdfoto van bij voorkeur1 MB) bij !!
  • Stuur je artikel uiterlijk zondag om 18.00 uur naar [email protected]

We kijken uit naar jullie wedstrijdverslag!

Groet van de communicatiecommissie