Winst Heren en Dames 1 ! wedstrijdverslagen 15 oktober

Het afgelopen weekeinde waren er spannende wedstrijden van ons Dames en Heren 1.

Dames 1 ging op jacht naar punten en een betere klassering in hun wedstrijd tegen Groen Geel Dames 1,  de Heren 1 mannen moesten het als koploper in hun poule opnemen tegen de nummer 2 uit de poule in een heuse "6 punten-wedstrijd".

Dus niet alleen vanwege het mooie weer was er voldoende reden voor het massaal toegestroomde publiek om een middagje op de club door te brengen !

Voor diegenen die er niet bij konden zijn of die de middag even willen nabeleven, hieronder de wedstrijdverslagen:

Dames 1:

Zondag 15 oktober waren de dames van Groen Geel te gast op Sportpark Adegeest. Groen Geel eindigde vorig seizoen keurig in het linkerrijtje, speelde goed hockey en scoorde makkelijk. Door vertrokken speelsters staat er dit seizoen een compleet ander team binnen de lijnen. Het vernieuwde team is duidelijk nog niet op elkaar ingespeeld, want Groen Geel staat zonder punten onderaan de ranglijst. Forescate had tot nu toe pas 4 punten binnengesleept. Dit hadden er meer kunnen zijn, maar helaas viel het kwartje te vaak de verkeerde kant op. Zondagmiddag 12:45 uur: de zon scheen, toeschouwers waren in grote getalen aanwezig en de Voorschotense dames stonden klaar om 3 punten te pakken.

Forescate begon de wedstrijd sterk. Het team straalde rust uit, had meer balbezit en kwam niet in de problemen. Groen Geel werd onder druk gezet door de spitsen van Forescate, waardoor de middenvelders en verdedigers van de blauwhemden veel ballen konden onderscheppen.

Na een kwartier nam Groen Geel verrassend de leiding toen een lange pass kennelijk nog in de cirkel werd aangeraakt: 0-1. Dit was even slikken voor de Voorschotense dames, want deze achterstand had niemand aan zien komen. Gelukkig liet Forescate na het tegendoelpunt zien dat ze nog steeds de betere ploeg waren. Nog geen 5 minuten na de 0-1 kreeg Forescate een strafcorner. De standaardformatie van de strafcorner zat op de bank, dus werd er een variant gespeeld. Lotte de Bruin schoot deze variant als een streep door de benen van de keepster: 1-1. Dit doelpunt zorgde voor vleugels bij de Voorschotense speelsters. Waar de verdediging geen fouten maakte, het middenveld als een machine werkte en de voorhoede mooie acties liet zien, was één speelster onomstreden de beste speelster van het veld. Verdedigster Amber Schonk had geen kind aan de aanvalsters van Groen Geel. Ze liet zich door niemand passeren, maar passeerde zelf wel het halve veld. Met een splijtende pass bereikte zij Esmée Braams. Nét voor zij de keepster naderde, gaf zij de bal een tikje naar links. De doorgelopen Milou Raap pikte de bal op, passeerde de keepster en pushte raak: 2-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust leek Groen Geel de ruimtes kleiner te maken. De verdediging van Forescate moest wat vaker in actie komen, maar échte kansen ontstonden er niet. De wedstrijd leek een beetje dood te bloeden, maar daar dacht Anouk van Zonneveld (A1) anders over. Zij scoopte de bal perfect de diepte in, waardoor Milou Raap in haar eentje door kon lopen. Milou passeerde de keepster en sloeg de bal tegen de plank: 3-1. Groen Geel kreeg in de slotminuten nog een aantal strafcorners, maar deze werden niet benut. Eindstand: 3-1. Door deze overwinning heeft Forescate de aansluiting met de middenmoot weer gevonden. Aanstaande zondag wordt er niet gespeeld, dus de eerstvolgende wedstrijd is zondag 29 oktober. Dan reist de Voorschotense formatie af naar Zwijndrecht om het tegen promovendus Derby op te nemen.

Forescate Heren 1 wint topper

Na de overwinning van Forescate heren 1 in de topper tegen Haarlem stond er in de zesde speelronde stond opnieuw een topper op het programma, namelijk tussen de beide koplopers Forescate en Amstelveen. Een zonovergoten sportpark Adegeest, op een mooie nazomerse zondag, was dan ook het decor van een spannende wedstrijd in de Tweede Klasse A.

Het was Forescate dat direct vanaf het eerste fluitsignaal erg goed van start ging. Een enorm veldoverwicht werd omgezet in een aantal kleine kansjes. Na een minuut of tien was het Derek de Leeuw, die na een goede actie over rechts, een afgemeten voorzet gaf richting de tweede paal. Helaas lukte het Yannick van der Haas niet om de bal, voor een zo goed als open doel, binnen te werken. Ondanks deze misser ging Forescate door waar het gebleven was, namelijk aanvallen.

Strafcorner na strafcorner werd gehaald door de Voorschotense aanval, maar het uitstekend spelende keeper van Amstelveen wist zijn doel schoon te houden.

In de 15e minuut van de wedstrijd wist Tom Kruysmulder de bal voor het doel te geven, precies op de stick van Machiel van der Linde. Deze inzet werd gestopt door de keeper, maar helaas voor hem verwerkte hij de bal precies in de stick van Yannick van der Haas. Die twijfelde geen seconde en sloeg de bal gedecideerd in het Amstelveense doel: 1-0.

Na de 1-0 was het Amstelveen dat steeds beter in de wedstrijd kwam en de cirkel van de Voorschotenaren opzocht. Maar goed verdedigend werk van de gehele Voorschotense defensie zorgde ervoor dat Amstelveen geen echt grote kansen wist te creëren. De spaarzame kansen, en de strafcorners, die zij wisten te creëren, werden goed gepareerd door doelman Kevin Segeren. Forescate kwam eigenlijk geen moment echt in gevaar. Zo werd de eerste helft rustig uitgespeeld en gingen beide partijen rusten met een 1-0 stand.

In de tweede helft ontstond een heel ander spelbeeld. Het was Amstelveen dat de aanval zocht en hierdoor moest Forescate zich beperken tot verdedigen. Nu is dit iets wat de Voorschotense defensie erg goed kan getuige het geringe aantal tegendoelpunten dit seizoen. En ondanks het veldoverwicht van Amstelveen wist Forescate zich eigenlijk vrij makkelijk staande te houden. Tot het moment dat een kleine defensieve slordigheid resulteerde in een groene kaart voor Lars Knoester waardoor Forescate twee minuten met 10 man kwam te staan. Niet heel veel later was het Christiaan van der Feltz die ongelukkig uitgleed en zijn tegenstander meenam. De scheidsrechter gaf hiervoor een gele kaart en een tijdstraf van 5 minuten. Hierdoor stond Forescate met 9 man op het veld, maar ook nu hield het stand. De ongeschreven regel in de sport is dat als de goal niet aan de ene kant valt, hij meestal aan de andere kant valt. Zo ook vandaag. Derek de Leeuw bediende Lars Knoester in de cirkel van Amstelveen. Hij bleef rustig en wist de keeper te passeren in de korte hoek: 2-0.

Amstelveen probeerde alles om iets te forceren, maar dit resulteerde in niets. Hierdoor vielen er grote gaten op het veld. Het was Romano van der Hooft die met een goede steekpass Machiel van der Linde weg wist te sturen, die de opkomende Yannick van der Haas wist te bereiken. Hij werd onreglementair gestuit door de Amstelveense verdediging en kon de scheidsrechter niets anders dan naar de stip wijzen, een strafbal. Het was Yannick van der Haas zelf die achter de bal ging staan en zo voor de 3-0 eindstand zorgde. Een zwaarbevochten, maar zeer terechte overwinning voor de heren van Forescate.

De Voorschotenaren hebben nu 15 punten in de Tweede Klasse A en dat is twee punten meer dan Overbos, terwijl Amstelveen volgt op drie punten. Komend weekend is er geen competitie in verband met de herfstvakantie, maar op 29 oktober wacht de uitwedstrijd om 14:45 uur tegen Alphen, de nummer 5. Ook dit belooft een spannende wedstrijd te worden waar de heren uw steun goed kunnen gebruiken.