Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Periode verslagen Forescate Dames en Heren 1.

We doen wekelijks verslag van de verrichtingen van Dames en Heren 1.

Die wekelijkse informatie komt meestal vanuit de spelers van de teams zelf en is gericht op de specifieke wedstrijd.
2x per jaar blikken we echter met de verantwoordelijke trainers/coaches terug op hun persoonlijke ervaring in de afgelopen wedstrijden en kijken we met hen vooruit naar de komende competitie-periode.

Hieronder treft u de verslagen aan van Coach Willem Oosterhof over Heren 1, en van Coach Robert Noall over Dames 1.

-------------


Forescate Heren 1:
(Willem Oosterhof, trainer/coach)


We zijn in augustus met een (deels) vernieuwde selectie van Forescate Heren 1 begonnen aan het tweede seizoen in de eerste klasse voor heren. Ondanks een aantal stoppers: Derek de Leeuw, Paul ten Have, Lucas Nijhuis en Beau Vossenaar, en de langdurige blessures van Yannick van der Haas en Jesper Knoester, konden we met een goede groep het seizoen starten. Wie kwamen erbij? Naast het feit dat Bart Lagerberg na een half jaar blessureleed (en daarvoor een half jaar reizen) weer echt kon aanhaken bij de groep, zijn Rens Otto (Roomburg), Thomas Bemelmans (Leidse Studs), Gijs van der Wart (onze derde keeper, uit Forescate Heren 3) en Sebastiaan Boode (Forescate JA1) het team komen versterken. Onze keeper Kevin Segeren was de eerste 3 weken van de competitie niet beschikbaar in verband met een reis naar het buitenland, waardoor onze tweede keeper Rens Cassée de eerste wedstrijden van het seizoen heeft kunnen spelen.

Het niveau binnen de selectie ligt iets dichter bij elkaar dan vorig seizoen. In de breedtemoeten en kunnen we uit eigen jeugd putten bij blessures en schorsingen. Vanuit Jongens A1 hebben Ruben Diemel, Koen Vink en Jarno Platenburg regelmatig hun opwachting gemaakt op zondag.

De staf is grotendeels in tact gebleven ten opzichte van vorig jaar. Marja Spreij (assistent coach & manager), Sander Snel (video man) en Fred Verburg (assistent trainer), zijn nog steeds bij het team .

Alleen assistent trainer Thomas de Klerk is vertrokken naar USHC Dames 1, om daar als hoofdcoach aan het werk te gaan. Stefan Hoeneveld, trainer van HIC H1, heeft zijn plek ingenomen.

 


De eerste seizoenshelft begon thuis tegen Schiedam Heren 1, een van de kandidaten voor promotie. Het spel was niet goed maar we kwamen goed mee in de eerste twee kwarten. In de laatste minuten voor rust komen we door concentratie verlies met 0-1 achter. Het derde kwart na rust speelden we sterk maar krijgen in de omschakeling nog een doelpunt tegen. De eindstand is uiteindelijk 0-3 waarbij Schiedam goed gebruik wist te maken van de ruimte achter de verdediging. Het spelbeeld van de eerste wedstrijd is exemplarisch voor de eerste seizoenhelft. Het spelen van een sterk eerste kwart , maar met concentratieverlies net voor rust. De wedstrijden tegen Zoetermeer Heren 1, Rijswijk Heren 1, Pollux Heren 1 en Hudito Heren 1 gaven hetzelfde spelbeeld. Dit komt deels door mutaties binnen de vaste spelersgroep (waarbij we nog aan elkaar moeten wennen) en het ontbreken van geblesseerde spelers, maar met name door het mentaal op de juiste momenten leren de bal in de ploeg te houden en er op de juiste momenten voor te kiezen even geen hoge druk te spelen. Als team en staf zijn we halverwege de eerste seizoenshelft bij elkaar gaan zitten om de vinger op de zere plek te leggen. Hieruit zijn een aantal spelprincipes met elkaar afgesproken die ons helpen in de organisatie, op de cruciale momenten tijdens wedstrijden. Hier gaan we de tweede seizoenshelft verder mee aan de gang.

De positieve uitschieters waren de wedstrijden tegen DSHC Heren 1 thuis en Warande Heren 1 uit. Waar we als team ongedwongen en met heel veel positieve energie de wedstrijd speelden. De afspraken werden nagekomen en binnen het veld werd er goed geschakeld op het moment dat we toch even uit positie stonden. Het spel was attractief en het zelfsturend vermogen van het team kwam goed naar voren.

Dit laatste is het gene waar ik als coach voor sta. Het lastige hieraan is dat we als team de juiste balans moeten vinden om niet te vervallen in oude ideeen die we ooit in ons hockeybestaan hebben opgedaan. Het kijken naar, reageren op, en communiceren met elkaar maakt een team uiteindelijk dynamisch, onvoorspelbaar en onverzettelijk. Het gaat om wat we met elkaar kunnen bereiken.

 

Over het resultaat van de eerste seizoenshelft kan ik heel kort zijn. Qua resultaten en spelbeeld hebben we een lastige eerste helft van het seizoen beleefd en kunnen we niet echt tevreden zijn. Buiten het veld heeft het team me geleerd dat je ondanks teleurstellingen moet doorgaan met de dingen die je leuk vindt. Hier ligt dan ook de sleutel tot succes richting de tweede seizoenshelft. De juiste energie en positieve instelling van buiten het veld willen we vertalen naar de wedstrijden en trainingen op het veld. Hockeyend zijn we sterk als team, met de juiste mentale begeleiding zullen we voor enerverende wedstrijden gaan zorgen in Voorschoten in de tweede helft van het seizoen. We hopen u aan de lijn te zien !

---------------


Forescate Dames 1:
(Robert Noall, trainer/coach)


Forescate Dames 1 begon aan de seizoensvoorbereidingen nadat het seizoen 20180-2019 was afgesloten met een gedeelde 2e plaats. Puur op basis van het doelsaldo zijn we uiteindelijk, ongelukkigerwijs in de 2e klasse gebleven. Alles kwam neer op de laatste speeldag; de laatste wedstrijd tegen "De IJssel” die we weliswaar met 3-1 wonnen maar omdat onze directe tegenstanders voor promotie die beslissingsdag ook hun wedstrijd wisten te winnen, ging de promotie dus net aan onze neus voorbij. Pijnlijk voor de dames maar achteraf bekeken, zeker met betrekking tot wat er nodig is om ik de eerste klasse te overleven, kunnen we concluderen dat we nog niet zo ver waren.

Aan de start van het nieuwe seizoen waren er enkele spelerswisselingen. Een aantal dames stopten of besloten om een niveau lager te gaan spelen met vriendinnen. Na een lange selectieperiode met flink wat recruiteringsgesprekken starten we met de basis van het team van afgelopen jaar aangevuld met veel jeugdig elan zowel van binnen Forescate als van clubs uit de regio zoals Cartouche en Leiden. Na diverse succesvolle oefenwedstrijden tegen gelijkwaardige teams uit andere klasses, en met onze blik strak vooruit en gericht op promotie, waren we klaar voor om te gaan knallen.
Helaas ging niet alles volgens plan. 4 punten uit 7 wedstrijden was onze magere start. We beseften direct dat dit niet zo door kon gaan! Samen hebben we bekeken wat het grote verschil was met het jaar ervoor en waar de oorzaken lagen. Na twee weken van intense, maar open team gesprekken, hebben we onze rug gerecht. We hebben onze focus verlegd naar plezier in het spel en op het samen winnen als een team, dus met een positieve blik vooruit en minder gericht op "winnen om te promoveren”. Direct daarop wonnen onze dames met 6-1 en 5-2, dat was een mooie ommekeer. We sluiten de eerste helft van het seizoen af met een positief team en gevoel. We staan nu op een 9e plek met 11 punten en kijken vooruit naar een mooie tweede helft van het seizoen.

In het zaalhockeyseizoen hebben we samen besloten om deze lijn door te trekken en ons vooral in deze tussenperiode te richten op het met plezier samen spelen. Minder gericht op performance. Diverse dames gebruiken de winterstop om zich met extra energie te storten op werk of studie en een paar gaan een mooie reis naar verre landen maken. Een mooie manier om straks weer fris en fruitig aan het tweede seizoensdeel te starten en alles uit de kast te halen om wederom een succesvol seizoen te draaien.

In deze tijd is het gebruikelijk om vooruit te kijken. Wij hebben er nu al zin in om weer te beginnen, we zijn op dreef en gaan ons best doen er het uiterste uit te halen. Als ik kijk naar het talent in ons team dan horen wij zeker niet in het rechterrijtje onderaan. Daar zijn we het allemaal over eens en we staan maar 3 punten onder de 6e plek. Met de focus op het team en elkaar positief te stimuleren zijn we goed op weg om ons mooiste en beste hockey aan jullie te laten zien in het nieuwe jaar. We hopen u ook volgend jaar weer in grote getale langs de lijn terug te zien !POULESTANDEN per 1-12-2019:

                   


 
 

terug naar vorige scherm