Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Herfstverslag HTZ Junior

De competitie ligt helaas al enige weken stil. Ook heeft de KNHB besloten dat er geen mid-wintercompetitie en zaalcompetitie gespeeld gaat worden. We hebben gelukkig onderlinge (club)wedstrijdjes kunnen spelen en gaan daar t/m eind november zoveel mogelijk mee door.

Vanuit de HTZ Junior CIE is er met veel enthousiasme en plezier een korte terugblik per lijn over de herfstperiode gemaakt.

 

BSN-lijn

Het is wel anders, maar de meisjes van de British School in the Netherlands (BSN) zijn blij om na 6 maanden weer hockey te kunnen spelen. Ons MA6 team is eerste geworden in de voorcompetitie. Dit jonge en enthousiaste team leert veel nieuw tactisch spel, omdat er geen vaste keeper is. Het was een interessante voorcompetitie voor MB7, met twee afgelaste wedstrijden. Eén wedstrijd moet nog gespeeld worden, dus blijft er alsnog de kans om hoog in de competitie te eindigen. Veel succes dames! We zijn ontzettend trots op MC8. Dit is een nieuw team, omdat de helft van de meiden naar MB7 overgegaan is. Van drie speelsters met D-lijn leeftijd en 4 speelsters met maar 4 maanden hockey ervaring hadden we niet zo’n goed resultaat verwacht! Eerste plaats en we zijn benieuwd wat de volgende poule zal brengen! Wat was het moeilijk voor MC9. Iedereen had maximaal 4 maanden hockey ervaring in de D-lijn vorig jaar en nu spelen ze in de C-lijn. Maar ze blijven positief, enthousiast en zijn gretig om te leren - what more could we ask for!

 

MD-lijn

Eindelijk een hockeywedstrijd spelen, dat kon weer vanaf augustus! De 5 teams uit de MD-lijn begonnen allemaal met een oefenwedstrijd. Zo konden ze eerst met elkaar wennen aan het nieuwe team, alle teams zijn samengesteld uit 2e-jaars en 1e-jaars. Het is voor de 1e-jaars leden uit de D-lijn altijd even nieuw om op een heel veld te spelen. Ze zijn door hun 2e-jaars teamleden goed opgevangen en hebben met elkaar laten zien wat ze waard zijn. Alle teams hebben ongelooflijk goed hun best gedaan. MD1 en MD2 hebben de eerste plaats behaald, de MD4 is tweede geworden en de MD3 en MD5 zijn op de vierde plek geëindigd. We vinden het erg leuk dat niemand laatste is geworden en dat er (hoogstwaarschijnlijk) een aantal teams een klasse hoger gaan spelen. De coaches en managers hebben aangegeven dat de teams al een eenheid vormen, enthousiast zijn om bij andere teams in te vallen en er naast hockey ook wordt gezorgd voor teambuilding. Na de herfst gaat de MD-lijn weer sportief van start!!

Wij, Ilse en Martine (lijncoördinatoren), gaan de teams op alle mogelijke manieren volgen en houden intensief contact met de coaches, managers, trainers en natuurlijk de meiden uit de MD-lijn.

 

MC-lijn

De voorcompetitie heeft bij de MC-lijn veel mooie en spannende wedstrijden opgeleverd. Felicitaties voor MC7 en MC6 die allebei knap eerste zijn geworden binnen hun poule. MC5 en MC3 zijn beide geëindigd op een hele mooie tweede plek. Beide teams moesten helaas Catwijck voor zich dulden. De derde klasse bleek nog even een maatje te groot voor MC4 en in de tweede klasse heeft ook MC2 het moeilijk gehad, maar zich toch aardig staande weten te houden. We hopen dat in de tussencompetitie het kwartje vaker hun kant op valt. Topteam MC1 heeft nog vijf wedstrijden te spelen in de subtop maar heeft het daar moeilijk en staan helaas onderaan. We hopen dat ze het tij nog weten te keren in de komende vijf wedstrijden.

 

MB-lijn

De meiden van MB1 kwamen na een korte voorbereiding iets wat moeilijk in hun wedstrijdspel. De eerste 2 wedstrijden werden verloren. Na aanpassingen in het spelsysteem en pittige enthousiaste trainingen door trainster/coach Milou, draaide het naar goed en spannend spel. De meiden hebben daarna mooie wedstrijden gespeeld met een winnend resultaat.

De meiden van MB2 zijn het seizoen goed gestart. Ze eindigden op de tweede plaats met slechts 1 verloren wedstrijd. De stemming zit er goed in. Team truien zijn binnen en de eerste sociale bijeenkomsten hebben we gehad. Bij de training is een goede opkomst en veel enthousiasme op het veld.

Een goede start was er ook voor de meiden van MB3. Het sportieve hoogtepunt tot nu toe was de wedstrijd tegen de winnaar van de voorcompetitie Roomburg; thuis op veld 1 werd in een mooie wedstrijd de winst door onze Forescate-meiden zeer welverdiend binnengehaald. Ook in de andere wedstrijden is de inzet goed en wordt om iedere meter hard gestreden. MB3: een topteam dat als 3e is geëindigd in de voorcompetitie en uitkijkt naar het vervolg van het seizoen

De meiden van B4 zijn dit seizoen heel enthousiast begonnen. De meeste hadden al wel eerder met elkaar in het team gezeten in verschillende samenstellingen dus al snel kon iedereen elkaar vinden. Dankzij enthousiaste ouders die helpen waar kan hebben de meiden bijvoorbeeld ook een teamtrui geregeld. Aan inzet geen gebrek, elke wedstrijd zijn de dames er helemaal klaar voor. Ze hopen als er weer competitie gespeeld kan worden en met aanmoedigingen van de kant iets hoger te eindigen dan de huidige 5e plaats.

Het zal niet verrassend zijn dat het ook voor de meiden van MB5 een vreemde start van het seizoen is geweest. Gelukkig wel kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen, maar aangepast trainen en net als andere teams de laatste weken zonder enthousiaste ouders langs de lijn bleven de resultaten mogelijk iets achter en is MB5 helaas in de voorcompetitie laatste geworden. Maar... ze zijn allang blij dat ze überhaupt mogen blijven hockeyen en aan enthousiasme ontbreekt het niet!

MB6 heeft een super leuke en goede start gekend van het nieuwe seizoen! Het begon met een clinic van begeleiders en keeper van H1. Met de nodige spierpijntjes werd een enthousiast vervolg gegeven aan trainingen en wedstrijden. Mede door deze leuke start staat er een enthousiast en fanatiek team dat het ook nog eens onderling erg gezellig heeft. Dit enthousiasme resulteerde in een grote overwinning in de eerste wedstrijd. Daarna moest in de andere wedstrijden geknokt worden voor de punten. Het leverde geen winst  op, maar door wel voldoende doelpunten te maken, eindigde MB6 op de 4e plaats.

 

MA-lijn

MA1 heeft met Tim Pont als interim coach het super goed gedaan. Ze zijn 2e geworden in de landelijke suptopklasse. Hiervoor hebben ze echt gestreden. Grote klasse! MA2 en MA3 zijn gestart in een pittige poule waardoor de meeste wedstrijden voor de herfstvakantie in verlies zijn geëindigd. Gelukkig lijken de pubers daar niet echt wakker van te liggen. Hopelijk na de herfst wat logischer ingedeeld waardoor er ook ‘ns af en toe gewonnen kan worden. MA2 heeft te maken met relatief veel zieken/blessures waardoor regelmatig een beroep op andere teams moet worden gedaan. Dat is gelukkig steeds gelukt. MA3 heeft juist te maken met veel speelsters, waardoor daar iedere week iemand uitgeroosterd kan worden, is met school/open dagen best handig. MA4 heeft een prima voor-competitie gehad. Ze hebben een nieuw lid warm welkom geheten in hun team, waarvoor een groot compliment. MA5 heeft net als MA4 lekker gespeeld. Soms gewonnen, soms verloren, een gezellig team.

 

JD-lijn

De jongens D zijn met 4 volle teams van start gegaan deze voorcompetitie. Ze waren erg blij dat er weer getraind en gespeeld mocht worden, het is een echte uitlaadklep voor de meeste jongens. De tweedejaars jongens hadden al ervaring, maar de eerstejaars jongens speelden natuurlijk voor het eerst op een heel veld. Een groot verschil met de E, ze mochten nu bijv. ook hoog op het goal slaan. De teams hebben het goed gedaan in de competitie, geen eerste plekken helaas, maar wel leuke wedstrijden.

 

JC-lijn

Na de zomervakantie mochten we weer starten met de competitie. Helaas nog met de nodige maatregelen, maar we mochten weer en dat is het belangrijkste!! Alle 3 de JC-teams hebben een goede start van het seizoen gehad met hun leuke en gezellige teams. JC3 heeft dit seizoen een extra uitdaging door hun luxe "probleem” van het hebben van 2 keepers. Dit is door het team heel goed opgepakt, ze hebben heerlijk gehockeyd en hebben er heel veel zin in! Ook JC2 heeft een lekkere start gehad en heerlijk gehockeyd, ze hebben elkaar helemaal gevonden, helaas hebben ze hun laatste wedstrijd verloren, waardoor ze heel netjes 3e zijn geworden in hun poule. JC1 ging vliegend van start. Daarna hadden ze een paar zwaardere tegenstanders tegenover zich staan, maar ze hebben er hard voor geknokt. Voor aanvang van de laatste wedstrijd stonden ze 2e op doelsaldo. Dit betekende dat ze hun laatste wedstrijd dik moesten winnen om 1e in de poule te worden en dit hebben ze zeer overtuigend gedaan!!

Jongens, heel veel hockey plezier en succes in de volgende periode!!

 

JB-lijn

De jongens B-teams van Forescate hebben een zware voorcompetitie gehad. Met veel hulp van invallers uit de A- en C-lijn, waarvoor dank, hebben deze teams toch hun wedstrijden kunnen spelen JB1 is toch nog tweede geworden in de eerste klasse en hebben zich gehandhaafd in deze klasse. JB2 is vijfde geworden in de derde klasse, het spel en de resultaten van de B2 werden de laatste weken steeds beter. Dus dat belooft veel goeds voor de komende periode. JB3 is zesde geworden binnen hun poule en hebben de voorcompetitie zelfs af kunnen sluiten met een gelijkspel. Gelukkig is de sfeer bij de jongens B-teams goed, en kijken we uit naar de volgende competitiereeks waar we weer met veel plezier en hopelijk gezond kunnen blijven hockeyen.

 

JA-lijn

JA3 is dit jaar gestart met een team met spelers van verschillende leeftijden, het was dus even wennen aan elkaar. Er is lekker gehockeyd in de voorcompetitie en de jongens zijn op een mooie 4eplek terecht gekomen. JA2 was ingedeeld in de 1e klasse van de voorcompetitie, een pittige poule met sterke tegenstanders. Met veel inzet en motovatie is het toch gelukt een aantal punten te bemachtigen en zijn de mannen op de 5e plaats geëindigd. Dit seizoen werd JA1 in de voorcompetitie ingedeeld in de landelijke subtopklasse. De selectie ging onder aanvoering van een nieuwe coach, Dirk Gils en manager Sander Snel, in augustus aan de slag. Zij waren ingedeeld in de poule met Alkmaar JA1, Shinty JA1 en met Pinoké JA2. Onze JA1 heeft de voorcompetitie goed doorstaan en is op een mooie 2e plaats geëindigd. De groep is erg gemotiveerd en wil graag mooi en aantrekkelijk hockey spelen. Zij hebben daarmee dan ook mooie en overtuigende resultaten behaald: 4-0 winst op Alkmaar, 3-2 winst tegen Pinoké en een 5-0 winst op Shinty (de uiteindelijke nummer 1 van de voorcompetitie). Hierdoor gaan onze jongens nu Landelijk Subtop spelen! JA1 gefeliciteerd!

 

 
 

terug naar vorige scherm