Hervatting activiteiten

In het nieuwe jaar richten wij ons zo snel als kan weer op buitenhockey. Als club willen we zoveel mogelijk hockey op een veilige manier aanbieden, rekening houdend met de beperkingen door die er rondom Corona gelden en uiteraard de landelijke maatregelen.

In de afgelopen maanden zijn de landelijke maatregelen helaas steeds in stand gebleven en zal steeds via een landelijke persconferentie duidelijk worden wat we de komende tijd mogen verwachten.

Het clubhuis is nog steeds alleen toegankelijk voor het halen of brengen van hockeyspullen en keepersspullen of een kort gebruik van WC. Het clubhuis is absoluut GEEN verblijfsruimte. De inmiddels geldende landelijke verplichting tot het dragen van mond/neus-maskers is uiteraard in het clubhuis ook gewoon van toepassing (dus ook op weg van en naar bijvoorbeeld WC's).

Jeugdleden
Afhankelijk van de ontwikkelingen en de opmars van de Britse variant van het Coronavirus, hopen we met de trainingen en de onderlinge wedstrijden te kunnen blijven doorgaan.

Herstart van de competities is helaas nog niet voor mei te verwachten.
Belangrijk is wel dat positieve testresultaten steeds tijdig aan de club gemeld worden, dat kan per mail aan: [email protected]. Op die manier kunnen we als club zoveel mogelijk doen om verspreiding van het virus te voorkomen.

Senioren, Veteranen, Trimmers

Voor de senioren veteranen en trimmers gelden er momenteel landelijke extra beperkingen qua groepsgrootte, waardoor trainen alleen heel beperkt en onder zeer strikte voorwaarden mogelijk is.

Na de persconferentie zullen we steeds bekijken welke mogelijkheden er voor deze teams zijn en stemmen we met de teams af of en hoe we daar invulling aan kunnen geven. We moedigen iedereen natuurlijk wel aan op individuele basis te blijven werken aan conditie en fitheid.

Richtlijnen en afspraken

Om ervoor te zorgen dat we met elkaar kunnen blijven sporten, is het van groot belang dat iedereen zich houdt aan de speciale richtlijnen en afspraken vanuit de overheid en veiligheidsregio’s. De KNHB vraagt iedereen (verenigingen, hockeyers, vrijwilligers en hockeyfans) de richtlijnen goed door te nemen, zodat we er gezamenlijk zorg voor kunnen dragen dat we competitie kunnen blijven spelen op een veilige en verantwoorde manier.

Basisregels voor de sport

De KNHB roept iedereen allereerst op om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen. Houd je aan alle adviezen:

* Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.

* Houd 1,5 meter afstand.

* Beperk je reisbewegingen.

* Vermijd drukte.

* Was vaak je handen.

* Houd je ook aan de regels met betrekking tot thuisblijven c.q. in quarantaine gaan wanneer je dit gevraagd wordt of wanneer je klachten hebt.

* Positief geteste spelers of spelers die verplicht worden gesteld in quarantaine te gaan, blijven thuis en nemen niet deel aan (oefen)wedstrijden, trainingen of eventuele andere clubactiviteiten.

* Bij een positieve test binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als hockeyers tijdens een (oefen)wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten vaak zien als ‘overige niet nauwe contacten’. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden en trainingen maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!

1,5 meter afstand

> Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassenen geen afstand te houden.

> Voor leden uit hetzelfde huishouden geldt dat ook zij onderling geen afstand hoeven te houden.

> Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden maar moeten dit wel tot volwassenen.

> Volwassen dienen te allen tijde afstand te houden ten opzichte van elkaar en jongeren vanaf 13 jaar.