Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Corona update 21-6-2021, (gedeeltelijke afbouw coronaregels)

Afgelopen vrijdag heeft de regering in een persconferentie aangekondigd de meeste coronamaatregelen te gaan versoepelen.Gelukkig betekend dat voor ons een gedeeltelijke terugkeer naar een normale hockeysituatie en eindelijk ook weer publiek rond de velden !!!

In zijn algemeenheid geldt in heel Nederland per zaterdag 26 juni als belangrijkste maatregel de 1,5 meter. Alles wat per 26 juni kan met inachtneming van 1,5 meter mag dan weer zonder beperkingen, ook op hockeyverenigingen en andere sportcomplexen. Indien de 1,5 meter niet kan worden gehandhaafd, geldt de verplichting van een mondkapje.

Dus hoewel we weer veel vrijheden terugkrijgen, moeten we tegelijkertijd wel blijven voldoen aan de 1,5 meter afstand regels. Hoe beter we dat kunnen handhaven, hoe zekerder we kunnen zijn dat de regels niet weer landelijk aangescherpt zullen moeten worden. Maar als iedereen meewerkt en we elkaar een beetje aanspreken op ons gedrag moet dat op Forescate goed te realiseren zijn.

 

Welke aanpassingen kunnen we vanaf zaterdag a.s. doorvoeren ?

-kleedkamers mogen weer gebruikt worden (natuurlijk met de 1,5 meter onderlinge afstand)
-Douches kunnen weer gebruikt worden (natuurlijk met de 1,5 meter onderlinge afstand)
-We mogen weer voor alle teams spelen tegen andere clubs
-De corona-registraties bij complextoegang vervallen
-Publiek is weer welkom (ook hier natuurlijk met de 1,5 meter onderlinge afstand)
-Bar zal weer open zijn voor dranken.

 

Een paar punten vragen wat extra toelichting:

BAR:
Het openstellen van de bar geeft ons als club een extra uitdaging om opstoppingen bij bestellen te voorkomen en dus de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Daarnaast is het uiteraard niet verstandig om zo vlak voor de zomerstop alle voorraden weer helemaal te gaan aanvullen.
Ook gelden voor sportkantines de corona-richtlijnen en openingstijden zoals die ook voor horeca gelden.

Daarom is besloten om de bar met een zo ruim mogelijke bezetting open te stellen voor alleen de verkoop van dranken. Zo voorkomen we wachtrijen aan de bar van mensen die op etenswaren moeten wachten, (want dat geeft in de praktijk de meeste wachtenden).
Naast de (handgemaakte) koffie via de bar, zullen we ook de verse bonenkoffie-automaat beschikbaar houden met de aparte "looplijn”.

Daarnaast vragen we iedereen om de routing voor de bar langs aan te houden en na ontvangst van uw bestelling zo snel mogelijk plaats te maken voor de volgende klant en het clubhuis te verlaten.
Als het onverhoopt toch wat drukker is in het clubhuis als gepland, en de 1,5 meter afstand in gedrang komt, gebruik dan aub uw mondkapje.

BINNENRUIMTEN:
Kleedkamers en douches mogen weer open. Binnen moet iedereen een mondkapje dragen, tijdens het sporten mag deze af. Na het sporten gelden wel de basisregels, waaronder anderhalve meter afstand houden en drukte vermijden.



ROUTING:

We zullen een groot deel van de afzettingen kunnen verwijderen, in de verwachting dat alle gebruikers op ons complex zelf de onderlinge afstand zullen aanhouden.
Om teams elkaar niet onnodig te laten tegenkomen blijft de regel dat we de toegang tot de velden aanhouden zoals we dat nu inmiddels gewend zijn bij de dubbele toegangshekken achteraan de velden 1-3, en dat we de velden verlaten via de enkele uitgangshekjes vlakbij het clubhuis.
Tot aan de zomerstop zullen we ook de toegang tot het complex nog ongewijzigd via het hek links naast voordeur laten gaan, en de uitgang van het complex aanhouden via het hek tussen clubhuis en tribune.
In het clubhuis zelf zullen we ons iets vrijer kunnen bewegen, maar ook daar is het voor een snelle doorstroming handig om het clubhuis binnen te gaan via de voordeur of de achterdeur naar het terras/kleedkamergang, en het clubhuis steeds te verlaten via de patiodeur naar zijde van veld 3.

 


SCHEIDSRECHTERS:

Voorlopig zullen we nog geen "leenfluitjes” ter beschikking hebben, en is het voor de scheidsrechters dus belangrijk om een eigen fluitje niet te vergeten !

 


PUBLIEK:

Rond de velden zijn zoals u wellicht nog weet de blauwe "sta-stippen” aangebracht om onderlinge afstand te kunnen bewaren. Op de tribune zijn daarvoor ook markeringen aangebracht.
Als alle complexbezoekers bovendien voorlopig nog het complex betreden via het toegangshek of de voordeur, en iedereen het complex verlaat via de uitgang naast de tribune, dan houden we een goede doorstroming en beperken we de kans op onderlinge besmettingen.

 


KNHB / NOC-NSF:
In de afgelopen dagen heeft de KNHB zich samen met de andere Nederlandse sportbonden gericht op een advies over hoe we als sportvereniging binnen de resterende corona-maatregelen het beste een start in het nieuwe seizoen kunnen maken.

Inmiddels is het algemeen sportprotocol dat geldt per 26 juni te vinden op de pagina van NOC*NSF. De KNHB vindt het belangrijk om extra op de volgende zinsnede uit het sportprotocol geldend per 26 juni te wijzen:

 


Algemene richtlijnen:
Natuurlijk blijven de algemene corona-adviezen van toepassing m.b.t. eventuele besmetting:

* heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
* ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
* indien bij een sporter/kaderlid Covid-19 wordt vastgesteld, zijn er richtlijnen vanuit de overheid die moeten worden gehanteerd. De GGD geeft aan welke quarantaine maatregelen noodzakelijk zijn. Dit kan per situatie en regio verschillen;
* sporters kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de training bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.

 

 

 


We zijn blij met de verruimingen, en hopen snel weer de oude "hockeysfeer” op de velden te kunnen voelen. Met een beetje medewerking van iedereen moet dat zeker kunnen lukken !

 

 
Bijlage: Coronaupdate21jun.pdf
 

terug naar vorige scherm