Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 2 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 28 mei 2022
Tijd T/U Team Tegen team
09:00 Uit JF2 De Kieviten JF2
11:00 Uit JF3 Klein Zwitserland JF2
Startinformatie Zaalhockey 2021-2022 (met LINKS)
Beste coaches, Managers, Aanvoerders en (Zaal)Scheidsrechters,

Dit weekeinde spelen we de laatste wedstrijden op het veld, en zijn op zondag 5 december ook de eerste zaalwedstrijden van de zaalhockey competitie 2021/2022.


In voorbereiding daarop zijn in november de jaarlijkse informatie-avonden  zaalhockey gehouden (online) voor coaches, managers en aanvoerders.
Het waren leerzame avonden met toelichting op zaalhockeyprocedures en afspraken, maar ook met technische en tactische presentaties.

Voor diegenen die alles nog eens willen nalezen, en voor diegenen die de avond gemist hebben, treft u hieronder directe links aan naar deze presentaties aan.


Zoals gebruikelijk geven we hier niet alleen de link naar deze presentaties, maar is in dit verzamelbericht een groot aantal links opgenomen die u kunt gebruiken bij de orriëntatie op een succesvol zaalhockeyseizoen.

De nieuwe landelijke coronamaatregelen (en de daaruit voortvloeiende beperking van het spelen van wedstrijden tot 17.00 de komende weken), heeft er toe geleid dat alle wedstrijden in de beschikbare zalen deze week opnieuw moesten worden ingedeeld. De KNHB is hier tot 1 december nog druk mee in de weer geweest.  Laten we er dus rekening mee houden dat het speelschema in de loop van deze week nog op een groot aantal punten zal wijzigen. Vandaag begrepen we bovendien van de KNHB dat ook zondag 2 januari als speeldag moet worden aangemerkt om het programma rond te kunnen krijgen!
In de hieronder genoemde overzichten beperken we ons daarom ook tot overzichten voor het eerste speelweekeinde, komende week zal dan geleidelijk meer informatie volgen en zal de aangepaste wedstrijdplanning ook in LISA en standenmotor te zien zijn.  Na de persconferentie van 14 december zal dan gekeken worden welke programma aanpassingen voor januari en februari nog nodig zullen zijn.1. Powerpoint presentatie en informatieboekjes  voor Coaches/managers/ en aanvoerders
Klik hier
voor het jaarlijkse informatieboekje 
   (let op: in tabel op pagina 2 is 8/9 januari WEL een speeldag voor sommige F-jeugd)

Klik hier 
voor de coach manual zaalhockey   (achter inlog in rubriek Zaalhockey)
- Klik hier v
oor de powerpoint presentatie voor A-D coaches en Senioren
Klik hier 
voor de powerpoint presentatie voor F-E  coaches en Senioren
- Jaarlijks geeft de KNHB districtscommissie een kickoff-presentatie voor alle
  verenigingen,  Klik hier voor de 8 meest relevante sheets.
2. Powerpoint presentatie voor Scheidsrechters 
Klik hier voor KNHB overzicht van zaalregels vs Veldregels
- Klik hier voor de afspraken clubscheidsrechters en CS+, voor het seizoen 2021/2022
- Klik hier voor schema standaardafspraken
Klik hier voor de startpresentatie voor Cs+ en clubscheidsrechters door KNHB (versie uit 2018-2019 maar grotendeels nog actueel).
  3. De spelregels zaalhockey (bron: KNHB)
- Een handige samenvatting van verschillen tussen zaal en veld: Klik hier
Klik hier voor de startbriefing voor Cs+ en bondsscheidsrechters
Klik hier voor de complete spelregels junioren en senioren
Klik hier voor de spelregels zaalhockey voor Jongste Jeugd.4. De zaalleidingsdiensten
Klik HIER voor het overzicht van alle zaaldiensten voor december 2021, gesorteerd op team.
Klik HIER voor het overzicht van alle zaaldiensten voor Januari en Februari 2022 gesorteerd op team.5. Overzichten/compleet wedstrijdschema Forescateteams.
Voor het regelen van invallers tussen coaches, voor het plannen van uw toeschouwersaanwezigheid en voor lijncoordinatoren en andere functionarissen die wedstrijden bezoeken, is er vaak vraag naar een totaaloverzicht van de alle wedstrijden die onze teams spelen. Vandaar dat u als service een overzicht op sortering van team hier kunt vinden  (op dit moment periode tot en met december, ivm nog te verwachten wijzigingen). 

Klik HIER voor het overzicht van alle wedstrijden voor december 2021, gesorteerd op team.

Klik HIER voor het overzicht van alle wedstrijden voor 2022, gesorteerd op team.


Klik HIER voor het overzicht van alle wedstrijden voor 2022, gesorteerd op datum en tijd.
6. Keepersmateriaal

Voor het begin van een zaalseizoen moeten de keepersuitrustingen op sommige punten gewijzigd worden. Zo zijn bijvoorbeeld aan alle teams inmiddels zaalriempjes ter beschikking gesteld. Onze tip is om voor de aanpassingen ruim de tijd te nemen, een goede montage kan best eens 30 minuten kosten !


7. Afgelastingen 
In de zaalperiode zullen zo weinig mogelijk afgelastingen plaatsvinden, mede omdat zaalwedstrijden bijna nooit ingehaald worden.
Alleen bij extreme weersomstandigheden kan de districtsleiding soms een last minute afgelasting doen.  Deze afgelastingen zijn terug te vinden op de daarvoor bestemde KNHB-website:  https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/afgelastingen-seizoen-2021-2022

 

8. Sluiting clubhuis. 
Tenslotte herinneren wij u even aan het ophalen van de keepersmaterialen uit het clubhuis, omdat het clubhuis in de winterperiode meestal gesloten zal zijn.

We wensen jullie veel plezier en succes met de wedstrijden.Met vriendelijke groet,


MHC Forescate 
Ad de Gruiter, Zaalhockeycommissaris a.i.
 
 

terug naar vorige scherm