Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Startinformatie Zaalhockey 2023-2024 (met LINKS)
Beste coaches, Managers, Aanvoerders en (Zaal)Scheidsrechters,

Dit weekeinde starten we met de eerste zaalwedstrijden van de zaalhockey competitie 2023/2024.

In voorbereiding daarop zijn op de club weer de jaarlijkse informatie-avonden zaalhockey gehouden voor coaches, managers en aanvoerders en scheidsrechters.

Zoals gebruikelijk geven we in dit bericht niet alleen de link naar deze presentaties, maar is in dit verzamelbericht ook een groot aantal andere handige links opgenomen voor een succesvol zaalhockeyseizoen.


Let op: De nieuwe landelijke regels voor het leveren van scheidsrechters/spelleiders bij jeugdwedstrijden blijven ook dit seizoen van toepassing, voor de jongste jeugd wijzigt er daarin wel iets.
1. Powerpoint presentatie en informatieboekjes voor Coaches/managers/ en aanvoerders:
Klik hier voor de informatie voor onze ADCD-teams    (link komt beschikbaar na ontvangst van presentatie)
- Klik hier voor de informatie voor onze Jongste jeugd teams.  (link komt beschikbaar na ontvangst van presentatie)
- Klik hier voor de huisregels van de trainingszaal in de British School
- Klik hier voor de powerpoint van de presentatie voor O-18  (A-D) coaches en Senioren door onze manager HTZ, Daniël Hulkenberg  (link komt beschikbaar na ontvangst van presentatie)
- Klik hier
voor de powerpoint van de presentatie voor Jongste Jeugd coaches door Pieter Moorees en Daniël Hulkenberg (link komt beschikbaar na ontvangst van presentatie)
- Jaarlijks geeft de KNHB districtscommissie een kickoff-presentatie voor alle
verenigingen, Klik hier voor de meest relevante sheets.  VOLGT
Klik hier voor het jaarlijkse informatieboekje met algemene opstarttips
(Dit boekje is ook vanaf woensdag 29 november op woensdagavonden als er trainingen zijn, als gedrukte versie op te halen achter de bar !)
2. De spelregels zaalhockey
- Klik hier voor het spelregelboekje zaalhockey Forescate (met directe links), als handleiding voor de scheidsrechters en spelbegeleiders.
- Klik hier voor het complete spelreglement zaalhockey van de KNHB 
- Klik hier voor en schematisch overzicht van verschillen tussen veld- en zaalhockey door de KNHB.3. Voor Scheidsrechters:
Klik hier voor een film van KNHB over spelregels.
Klik hier voor de KNHB scheidsrechtersbriefing
Klik hier voor de arbitrage afspraken zaalhockey 2023-2024
Klik hier voor de standaard arbitrage afspraken zaalhockey 2022-20234. De zaalleidingsdiensten
Klik HIERvoor het overzicht van alle zaaldiensten voor onze club, gesorteerd op team.
Klik HIER voor enige achtergrondinformatie over zaalleiding en wedstrijdtafel vanuit districtscommissie van de KNHB

De duur bij zaalhockey wedstrijden verschilt per district en is als volgt (let op: de rust duur is gewijzigd naar maximaal 3 minuten i.p.v. 5 minuten!):
District Zuid
-Holland: wedstrijden in de Topklasse Heren/Dames, Topklasse Heren/Dames Reserve en Topklasse O18+O16+O14 duren 2x20 minuten met maximaal 3 minuten rust.
De
O8+O9 spelen 2x15.
Alle
andere wedstrijden 1x35 minuten (zonder rust).
5. Overzichten/compleet wedstrijdschema Forescateteams.
Voor het regelen van invallers tussen coaches, voor het plannen van uw toeschouwersaanwezigheid en voor lijncoordinatoren en andere functionarissen die wedstrijden bezoeken, krijgen we vaak het verzoek om een totaaloverzicht van de alle wedstrijden die onze teams spelen. Vandaar dat u als service een overzicht op sortering van team hier kunt vinden. Let op: dit is een momentopname de meest actuele informatie is te vinden via LISA, site en achter uw persoonlijke inlog.

Klik HIERvoor het overzicht van alle wedstrijden voor 2022/23, gesorteerd op team.


Klik HIER voor het overzicht van alle wedstrijden voor 2022/23, gesorteerd op datum en tijd.6. Keepersmateriaal
Voor het begin van een zaalseizoen moeten de keepersuitrustingen op sommige punten gewijzigd worden. Zo zijn bijvoorbeeld aan alle teams inmiddels zaalriempjes ter beschikking gesteld. Onze tip is om voor de aanpassingen ruim de tijd te nemen, een goede montage kan best eens 30 minuten kosten !


7. Afgelastingen
In de zaalperiode zullen zo weinig mogelijk afgelastingen plaatsvinden, mede omdat zaalwedstrijden bijna nooit ingehaald worden.
Alleen bij extreme weersomstandigheden kan de districtsleiding soms een last minute afgelasting doen. Deze afgelastingen zijn terug te vinden op de daarvoor bestemde KNHB-website: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/afgelastingen-seizoen-2021-2022
Berichten over afgelastingen gaat altijd en uitsluitend geautomatiseerd naar de teams via het in de ledenadministratie bekende mailadres, zorg dus vooral dat uw persoonlijke contactinformatie in LISA altijd up-to-date is !


8. Sluiting clubhuis.
Tenslotte herinneren wij u even aan het ophalen van de keepersmaterialen uit het clubhuis, omdat het clubhuis in de winterperiode meestal gesloten zal zijn.

We wensen jullie veel plezier en succes met de wedstrijden.Met vriendelijke groet,


MHC Forescate
Ad de Gruiter, Zaalhockeycommissaris a.i.
 
 

terug naar vorige scherm