Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Kampioenen veldhockey seizoen 21-22.

In september 2021 is het huidige veldhockeyseizoen gestart, met de grote vraag of, of beter gezegd, hoe Corona ons hockeyjaar dit seizoen zou beïnvloeden. Uiteindelijk hebben we alleen tijdens de zaalperiode te maken gekregen met restricties en kon de veldcompetitie min of meer gewoon doorgaan. We hebben er allemaal van genoten! Op de velden werd hard en sportief gestreden en werden er leuke en spannende wedstrijden gespeeld.


We hebben als Forescate dit jaar ook weer mooie resultaten geboekt. Bij de jeugd teams is 65% van de teams in de top 3 van hun poule geëindigd. Dat is echt een mooie prestatie. Het is natuurlijk helemaal mooi als je als team als eerste weet te eindigen. Dat mooie resultaat is behaald door 8 jeugdteams en door Heren Jong 1. Dat is een groot compliment waard!

 

Meisjes D2.
MD2 werden dit jaar ondersteund door manager Sylvia Sieval. Het team werd getraind en gecoacht door het illustere duo Vincent Spaans en Lucas Havekes, spelers uit onze eigen JA-lijn. Zij wisten hun meiden tot ongeslagen kampioen van de derde klasse te maken. Dat is ook niet vreemd als je nagaat dat ze maar liefst 48 keer hebben gescoord. Heel goed gedaan meiden, Vincent en Lucas!

 

Jongens D3.
Dit seizoen kenmerkt zich bij JD3 door een mooie stijgende lijn in de derde klasse. Werd het team in de voorcompetitie daar nog vijfde; in de tussencompetitie werden ze al tweede en in de alles beslissende lentecompetitie eindigden ze op de eerste plaats! Ze hebben het hierbij wel spannend gemaakt want bijna ging Kieviten JD2 met de prijs er van door. Goed gedaan jongens, coaches Matthijs Bolkenstein en Dorine Kranenburg en ook petje af voor jullie trainers Leo Derks, Timon de Boer en Luna Mutsaerts!

 

Meisjes C5.
Deze dames zijn samen met de coaches Astrid van der Bent en Bernadette Houtzager overtuigend kampioen geworden in hun klasse. Ze hebben simpelweg de meeste punten en het beste doelsaldo van de poule. Maar liefst 37 keer wist het team te scoren. Super goed gedaan meiden en ook een grote pluim naar jullie trainer Anne Victoria Dobbinga!


Jongens C3
Al vanaf het begin van het seizoen speelden jullie bovenaan mee in de derde klasse. En in de lentecompetitie eindigde jullie weg naar de top vorige week echt in stijl. Namelijk in een zinderende kampioenswedstrijd op de laatste speeldag tegen directe concurrent Westland. Thuis op veld 1 met veel publiek staat het na de 1e helft 3-0 voor Forescate. "een niets-aan-de-hand-het-kampioenschap-is-binnen-"wedstrijd dus ? Nee hoor:Westland terug tot 3-2 met als gevolg billenknijpende laatste minuten. Ik hoop dat coaches Arjan van der Bijl en Guido Koster en jullie trainers Sander Snel en Vincent Spaans al een beetje zijn bijgekomen. Klasse jongens!

 

 

Meisjes C2:
Deze dames werden strak gemanaged door Diana de Laat en hebben onder gevierd coach-duo Ruben Brouwer en Serge Urlings keurig het kampioenschap in de tweede klasse binnen gesleept. Het hele seizoen al speelt dit team mee in de top van deze klasse. De trainingen van MC2 werden verzorgd door Lucas Havekes, (wiens naam we al eerder in dit huldigingsoverzicht zagen). De kampioenswedstrijd werd vorige week gespeeld op Roomburg, dus alleeen het aangereisde publiek heeft de feestvreugde kunnen zien.

 

 

Jongens B1.
Kampioen in de eerste klasse! Net niet ongeslagen, omdat in de laatste wedstrijd voor JB1 het kampioenschap al binnen was en de uitslag van de laatste wedstrijd niets meer uitmaakte heeft JB1 een speler en hun keeper uitgeleend aan JA1 voor het laatste competitieweekeinde. Het team van trainer-coach, Rens Otto heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Van twee keer de vierde plaats in de voor- en tussencompetitie naar kampioen in de lentecompetitie; dat heet pieken op het juiste moment! Super goed gedaan jongens. Hopelijk hebben jullie Annemarie Spijer ook goed bedankt want jullie managen lijkt ons best een klus.

 

Meisjes B7
Dit team met leerlingen van The British school in the Netherlands (BSN) heeft het kampioenschap behaald in de 5e klasse. Het door oud hockeyinternational en nu ziggo-sport commentator Tim Steens getrainde en gecoachte en het door Chantal Vasile gemanagde team hebben ze een snelle ontwikkeling doorgemaakt.
De teams van de BSN bestaan vaak uit meiden die vanuit het buitenland voor een periode in Nederland komen wonen en veel van hen hebben niet eerder gehockeyd. Gedurende een seizoen groeien de meiden dan naar steeds beter hockey en het mooiste is dan natuurlijk om data an het einde van een seizoen met een kampioenschap te kunnen besluiten.


Meisjes A2.
Onze eerste kampioenen van dit seizoen, al 2 weken voor einde van de competitie was de eerste plek veilig gesteld. De dames spelen al het hele seizoen hoog in hun klasse. Nadat ze in de voorcompetitie eerste waren geworden en in de tussencompetitie op doelsaldo met de tweede plaats genoegen moesten nemen is het harde werken dan nu bekroond met het kampioenschap. Het team werd dan ook goed begeleid met Esther Kret en Derek Neijzen als trainers, Simone Vink als coach en Jacoline Schreuder als manager. Spannend was het eigenlijk alleen tegen Craeyenhout, de andere teams hebben ze met verve verslagen en de dames zijn dan ook ongeslagen kampioen geworden. Chapeau.

 

Heren Jong 1!
Onder leiding van Captain Charlie Reiss hebben deze heren het kampioenschap binnengesleept. In de Herfstcompetitie waren ze al knap tweede geworden in de derde klasse. Dat smaakte naar meer en in de lentecompetitie hebben ze er dan ook nog een tandje bijgezet wat resulteerde in maar liefst 45 goals. En dat was maar goed ook want deze heren hebben het kampioenschap gewonnen op doelsaldo! Dat maakte ons wellicht wat zenuwachtig maar de overwinning gelukkig zeker niet minder. Gefeliciteerd mannen!
Het hele jaar door hebben de vaste lezers de wedstrijdverslagen van dit team via fecabook al kunnen volgen, waar met een kwinkslag, hier en daar een steekje onder water, en een grote dichterlijke vrijheid een min of meer waarheidsgetrouw verslag van de wedstrijd gedaan wordt. Als er een facebook-schrijverskampioenschap bestaat voor wedstrijdverslagen gaat het schrijverstrio zeker goede kansen maken.

Foto's: A.Speijer
























 
 

terug naar vorige scherm