Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
MHC Forescate JO18-1 neemt geen risico en pakt het kampioenschap

In een uitwestrijd tegen HDM heeft het Forescate JO18-1 team de overwinning behaald en daarmee het kampioenschap van hun 1e klasse poule behaald. De eerste hockeykampioenswedstrijd is de beker het team helaas in de laatste 20 seconden ontglipt. Dat mocht en zou deze keer niet gebeuren en dat moest lukken tegen de nummer 4 in de poule HDM uit Den Haag, toch?

De wedstrijd uit tegen HDM JO18-2 leek op papier goed te doen, maar kwam vooraf weer onder spanning te staan. Meerdere spelers konden helaas door nare omstandigheden niet meespelen. Het regelen van invallers op korte termijn bleek lastig door speeltijden en KNHB regels rond klasses waar teams in spelen.  Bij het eerste fluitsignaal stond er nog geen volledig team, maar de auto met invallers draaide net het parkeerterrein op. Het sprintje van de invallers naar het achterste veld was dan ook direct het warmlopen.

Forescate begon sterk aan de wedstrijd. De inzet werd niet super snel beloond, het duurde even voor de eerste treffer, een mooie push op goal door Ruben. Minder spanning en stress zou je denken. HDM kwam echter meer in de wedstrijd en wist steeds beter gebruik te maken van kleine kansen en verstoorde de opbouw van Forescate goed. De druk op Forescate nam toch toe. De jonge last-minute invallers streden goed mee. Sommige HDM spelers – zelfs met volle baard -  hadden hockeytechnisch geen idee van het leeftijdsverschil. Dit bleek wel uit een onderonsje met een HDM speler: "tssss, je lijkt wel 16 jaar man”. Die 16e verjaardag moet nog komen, hij was zojuist gedold door een 14 jarige speler.

Met een prachtige assist van invaller Joep wist Mike de tweede treffer te maken. Eindelijk, was dit dan de verlossende goal? Helaas, de druk bleef op de ketel en werd zelfs weer hoger. Het leek bijna of de wedstrijd ging kantelen, de kansen van HDM namen toe en een tegengoal hing in de lucht – het trouwe en aanwezige Forescate publiek werd ook zenuwachtig.

In het laatste kwart was het rommelig. Forescate wist wel druk te houden, maar HDM bleef ook tegenstand bieden. De gedrevenheid van HDM en het fanatieke spel werd bij een actie voor het doel in de ogen van de scheidsrechters toch iets te fanatiek. In de laatste 5 minuten ging de bal op de stip voor een strafbal. Tim mocht deze strafbal nemen en de 3e goal was een feit. Het eindsignaal volgde enkele minuten laten, het kampioenschap was binnen. Het feestgevoel was er niet direct, de spelers hebben dit duidelijk meegenomen terug naar MHC Forescate en daar uitgepakt. Misschien minder uitbundig, maar zeker niet minder verdiend! Jongens onder 18-1 is kampioen 2022-2023.

 

 
 

terug naar vorige scherm