Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Column van de voorzitter: start 2de helft veldcompetitie.

Beste leden,

Afgelopen weekend is het weekend waarbij ik het beeld voor de geest haal van: 'de koeien die van stal komen en springend de wei in rennen'. Wat heb ik zelf ook zin om die wei weer in te rennen.

Graag neem ik even de tijd om jullie mee te nemen door de gezamenlijke visie van het huidige bestuur en alle ontwikkelingen die in lijn hiervan de afgelopen weken/maanden hebben plaatsgevonden. Met het bestuur hebben we een heidag gehad met z’n 5-en en hier zijn 5 speerpunten uit gekomen, die wil ik graag met jullie delen, maar ook voorleggen. Wij staan graag open voor jullie mening en visie, want de leden hebben altijd het laatste woord.

Het eerste punt is veiligheid. Kinderen en (jong) volwassenen moeten zich veilig voelen op deze vereniging. Veilig om fouten te maken, veilig om jezelf te zijn. Om dat te bereiken zijn spelregels nodig. Daarom zijn wij super blij met de huidige opzet van de scheidsrechterscommissie en de commissie sportief. Zij zijn actief om dit in goede banen te leiden. Maar zij kunnen dat niet alleen, sportiviteit moet van ons allemaal komen. Zowel in het veld, in de begeleiding als ernaast. Spreek elkaar er op aan wanneer een scheidsrechter onjuist wordt benaderd er mensen zich niet veilig voelen. Wij als bestuur zullen dat ook doen.

Als vereniging hebben wij de afgelopen weken/maanden geïnvesteerd in onze speerpunten veiligheid en betrokkenheid:

·     In een goede samenwerking met de stichting SBSSA de aanpassing van de verlichting van veld 1. Led en gefocust licht op het veld zodat de omgeving er het minste last van heeft, (kijk maar eens naar het verschil tussen 1 en 2).

·      Alle drainage is doorgespoeld en wortels verwijderd. Ik heb begrepen dat vorige week donderdag einde middag het veld volledig blank stond, maar dat er ‘s avonds wel gewoon al weer oefenwedstrijden gespeeld konden worden.

·      Wij werken sinds deze winterstop met een biologisch product dat de algen op eet, i.p.v. een semi-chemisch product. Als het goed is worden de (dode) algen die eind vorig jaar voor overlast zorgde, op deze manier verwijderd. De eerste resultaten zijn zeer hoopgevend.

·      Er is stevig gesnoeid, waardoor er minder blad op de velden komt dat zorgt voor minder gladheid en minder algvorming.

·      Er komt een filmtoren (fundament reeds gestort), zodat wij ook het voor Sander en alle andere omstanders veiliger maken.

·      Sportpark Adegeest wordt autoluw, door de komst van fietspaden wordt ook de veiligheid buiten ons park verbeterd.

·      Wij zijn volledig om naar blik en PET-fles qua frisdranken. Glas voor bier mag binnen en op het terras, maar niet langs en op de velden! Glas in het veld waar slidings worden gemaakt is heel gevaarlijk. Dit is een beroep op jullie allemaal. Gebruik "hard cups” die er in overvloede zijn.


De investeringen die wij hebben gedaan op ons derde speerpunt plezier zijn direct zichtbaar:

·      Inmiddels hebben vele van jullie waarschijnlijk de nieuwe bar gezien. Wij hebben een nieuw bierbrouwerij- contract gesloten met Swinkels en de winterstop door gebuffeld om het klaar te hebben. De pubquiz was de officiële opening van de nieuwe bar. Ik wil vooral Jeroen (heeft 2 kinderen in de jongste jeugd zitten en is de vertegenwoordiger van Swinkels) bedanken voor zijn inspanningen om dit voor het begin van het seizoen klaar te hebben.

·     Voor de jeugd zijn hardcups en limonade van de tap. Voor de senioren een werkelijk heerlijke 0.0 of speciaal biertjes op de tap. Daarnaast alles dus in PET of blik. Breng deze blikjes en flesjes ajb heel terug. Dat levert ons allemaal veel statiegeld op, waar wij weer mooie andere dingen van kunnen doen!

·      Afgelopen donderdag heeft de bar-crew een tapcursus gedaan. Ze zijn allemaal met vlag en wimpel geslaagd. Wat een super leuk en enthousiast team staat daar!

·      De evenementencommissie organiseert deze fantastische pubquiz. Al maanden mee bezig en staan gewoon 32 teams, 220 man in het clubhuis!

·      Een mooie buitenbar is in de maak. Dit wordt een vaste buitenbar waar ook alles is te krijgen.

·     Zowel op zaterdag- als op zondagochtend worden er naast heerlijke koffie ook vers afgebakken koeken, croissants of andere goede starters geserveerd. Dus de ouders van de jongste jeugd kunnen langs de lijn rustig aan opstarten en wakker worden.

·      Straks met lekker weer staan de nieuwe parasols uit, is de buitenbar open en krijgen wij geweldig gezellige weekenden!


Continuïteit:

·      Een gedegen financieel beleid is de basis voor de continuïteit. Voorgaande jaren hebben wij dit beleid goed kunnen voeren. Grote investeringen worden voorgelegd aan de ALV en zijn heel blij met de kascontrole en continuïteitscommissie.

·      Aanwas vanuit de jongste jeugd was en is een zorg. Hier wordt gekeken, naar de contributie te verlagen en de aanmeld-fee te schrappen of te verleggen. Wij realiseren ons dat dit de leden zijn van de toekomst.

·      Wij zijn in zeer nauwe samenwerking met de gemeente en andere omliggende verenigingen v.w.b. het sportaccommodatie beleid in Voorschoten. Ze waren er ook afgelopen zondag om die samenwerking nogmaals te benadrukken. Hier zijn grote vraagstukken waar wij proberen bij te dragen aan het verbeteren van het sport klimaat en het verenigingsleven in Voorschoten.

·      Het hele dak van het clubhuis ligt vol met zonnepanelen. Met 3 jaar heeft zich dit al terugverdient. Dus naast dat wij verder vergroenen, verdienen wij er op termijn geld mee. Dat kan dus gewoon!


Het laatste speerpunt is
ambitie:

Ambitie binnen ieders vaardigheden. Ambitie is niet alleen spelen in het eerste. Ambitie zit hem in de brede ontwikkeling. Bij een kind die continue op de tenen loopt is de verhouding tussen de (hockey) ambitie en ambitie op andere vlakken zoals sociale vaardigheden, plek waar je je veilig voelt en goed met je vriendjes en vriendinnetjes kan optrekken verder weg. Er moet ruimte zijn voor eenieder zijn individuele ontwikkeling en ambities.

Ambitie kan ook zijn in het ontwikkelen van leidinggeven. Super trots zijn wij dan ook dat wij daarom 13 leden gaan opleiden tot gecertificeerd trainer HT2. Dit is mogelijk gemaakt door de grote club-actie waar 12k is opgehaald door de jeugd. Dit wordt dus direct terug geïnvesteerd en gegeven aan deze jeugd door het opleiden van deze geweldige jongens en meisjes als jeugd trainers.

Je kan je dus ook ontwikkelen op het gebied van gastvrijheid (organiseren van feesten, bar) leidinggeven door te fluiten, in aanraking komen met het bedrijfsleven via de sponsorcommissie. Legio voorbeelden waar je je eigen ambities kan nastreven in een veilige omgeving waar je nog fouten mag maken!

Afgelopen donderdag heb ik een inspiratie sessie gehad van de sporttafel in Den Haag. Dit ging over het verval van het verenigingsleven. Er was een grote mineur over de individualisering van de samenleving en de vluchtigheden van sociaal contact en daardoor de uitdaging van bestuurders voor het vinden van vrijwilligers. Ik ben voorzitter geworden omdat ik juist geloof in samen. Wij zijn tenslotte kuddedieren en zijn zo sterk omdat wij samenwerken.

Vrijwilligerswerk wordt nu benaderd als: 'wat levert het mij op'. Verenigingen benaderen het ook zo: "wat levert het de vereniging op”. Verenigingen zijn de bakermat van de huidige samenleving. Je leert er samenwerken en netwerken in een veilige omgeving. De trainers die worden opgeleid, de scheidsrechters, de vrijwilligers in de commissies en de leden achter de bar zijn daar allemaal een goed voorbeeld van. Jullie toekomstige netwerk staat hier op het veld en langs de lijn. De grootste werkgever van Nederland (gemeente en overheid) maar ook de Rabobank en andere sponsoren. Vrijwilligerswerk is een investering. Een investering van het bedrijfsleven (vandaar dat zij sponsoren en er ook zijn), van de overheid (gezondere leefomgeving, sociaal en democratisch bestel), van de vereniging om het allemaal beter en leuker te maken, maar vooral een investering in jezelf. Het begeleiden van een wedstrijd als scheidsrechter, of als trainer, is een fantastische leerschool voor de rest van je carrière. Het omgaan met teleurstellingen, of zelfs confrontatie, heb je de rest van je leven wat aan. Er mogen fouten worden gemaakt en wij zijn er met zijn alle voor om dat niet af te straffen, maar om doorzetten te stimuleren. Wanneer je langs de zijlijn blijft, word je niet gezien en opgepikt, wanneer je bijdraagt en onderdeel bent, komt deze investering in jezelf, vanzelf naar je toe. Steeds meer bedrijven en overheden kijken naar je vrijwilligers en betrokkenheids-CV. Vraag het ze maar, ze staan o.a. daar.

Kortom, wij bouwen die vrijwilligers en betrokkenheids-CV graag als vereniging met jullie op! Wij investeren graag samen met de overheid en het bedrijfsleven in jullie ambities. En daarnaast is het ook nog eens hartstikke leuk en gezellig. Kijk maar naar het opbloeien van de verschillende commissies en wat voor een gezellige dingen zij met elkaar meemaken.

Als bestuur beloven wij dat wij hierin blijven investeren, voor jullie en voor de continuïteit van de club. Doe mee en investeer in jezelf! Al die leden die dat al doen wil ik graag enorm bedanken. Er komt een vrijwilligersavond, gewoon omdat dit gezellig is, en ik beloof dat dit een avond wordt waar je bij wilt zijn!

Dan nog een laatste mooie anekdote. Afgelopen donderdag heb ik met JH1, H2 en H30 het clubhuis leeggehaald. Super leuk, iedereen stak direct zijn handen uit de mouwen. Ik heb toen een kaartje gekregen van iemand die net is begonnen bij een lokaal makelaarsbedrijf. Hij bood mij wanneer ik een huis via hem koop of verkoop eerst 2 pitchers, maar na onderhandeling zijn het er 3 geworden. Dus ik hoor graag van jullie wanneer jullie dat van plan zijn, dan breng ik jullie met elkaar in contact.


Op een mooie tweede helft van dit seizoen!

#Forescatemaakjesamensterk

Chris Vink,

Voorzitter MHC Forescate

Mail: [email protected]

 
 

terug naar vorige scherm